Barion Pixel

Mi is az az óvszer?

óvszer koton gumi

Az óvszer az egyik, ha nem a legbiztonságosabb védekezés a férfiak számára! Kiváncsi vagy, hogy miért olyan hatékony a köznyelvben kotonnak vagy guminak becézett darab? Akkor jó helyen jársz!

Az óvszer, definíció szerint egy egyszer használatos eszköz, amelynek célja a fogamzás megakadályozása, illetve a nemi betegségek elleni védelem. Az óvszer fogamzásgátlásának alapja, hogy megakadályozza az ondónak a hüvelybe jutását. A nemi betegségek ellen pedig az anyagának áteresztőképességének a minimálisra csökkentése jelenti a védelmet.

Eredete?

Az óvszer eredete a múlt homályába vész, nemkülönben annak anyaga. Valószínűleg az ókortól kezdve védekeztek már hasonló módon az emberek. Továbbá több, mint valószínű, hogy az anyaga valamilyen természetes anyagból készült; leggyakrabban állati bélből! Amióta az emberiség tisztába jött a nemi betegségekkel, a védekezés felértékelődött. Mivel az adott korban az egyetlen fogamzásgátlási módszer a megszakított közösülés volt, így adta magát az óvszer használata, hiszen ezzel mind a nemi betegségek, mind a nem kívánt terhességek elkerülhetőek lettek.

Valamikor a felvilágosodás után, a készítők elkezdték az óvszer falát vékonyítani, hogy kényelmessé váljon és népszerűbb termék lehessen. Juhbél, macskahólyag és disznóbőr, esetenként a kígyóbőr vált alapanyaggá. Végül az állati megoldásokat ad acta tette a gumiipar felfejlődése a XIX. század közepén. Napjainkban pedig a mesterségesen előállított gumi vált egyeduralkodóvá!

Természetesen az allergiások számára elérhető még a poliuretán, illetve a polizoprén szintetikus úton előállított óvszere!

Gyártása?

A mai kor modern óvszerei már latexből – ami egy últravékony természetes anyag – vagy poliuretánból – fentebb említett termoplasztikus műanyagból – készülnek. A világ legismertebb gumija a durex. A latexet már a gyártási folyamatok elvégzése előtt teljes körű minőségellenőrzésnek vetik alá. Majd jön a vegyítés, amikor stabilizátorokat, tartósító- és vulkanizáló szereket adnak hozzá.

A következő szakasz a merítés. Itt a masszát állandó hőmérsékletű tartályokba öntik, és ebbe az alapanyagba merítik az üvegből készült formákat, melyekre vékony latex réteg rakódik. Ezt követően steril levegővel megszárítják a bevonatot, majd ismét merítik, szárítják, és peremet alakítanak ki rá. Ezután a formákon maradó termékek vulkanizálódás céljából speciális kemencén haladnak keresztül, s az ismételt áztatást követően nagynyomású vízsugárral eltávolítják az óvszereket a formákról. Végül jön a szárítás.

A mai rendkívül finom gyártási lehetőségek miatt az óvszer 99%-os védettséget nyújt a nemi betegségek ellen és csaknem 100%-ban gátolja a fogamzást!

A kondom rendkívüli népszerűségét a felhasználók körében az magyarázza, hogy rendkívül egyszerű felhelyezni. Ugyanakkor az egyszerhasználatossága miatt többen a viszonylagos drágaságát magyarázzák, ami érthető több okból is. Először is a piacon megjelentek különféle női felhasználású védekezések úgy, mint a pesszárium, spirál és tabletta. Másodszor sokan panaszkodnak az érzékiség tompulására is.

női óvszerKevésbé ismert az úgynevezett női óvszer.

Ez hasonlóan működik, mint a férfiak számára gyártott termékek. Adott egy 15-20 cm hosszúságú, nagy szakítószilárdságú, vékony műanyag, ami lehet polietilén vagy poliuterán. Az óvszer két végén különböző átmérőjű gyűrűk helyezkednek el, amelyek közül a nagyobb a szeméremajkakat támasztja meg, a kisebb pedig a hüvelyben helyezkedik el, egy pesszáriumhoz hasonlóan. Előnye, hogy alkalmazhatósága nem függ a pénisz merevségétől. Továbbá gyakorlatilag bármikor felhelyezhető!

Mire figyeljünk óvszerhasználatkor?

Természetesen a megfelelő felhelyezés a legfontosabb. Ugyanakkor van itt még pár hasonlóan fontos dolog. Például mindig ellenőrizzük, hogy a csomagolás sérülésmentes-e, ugyanebből kifolyólag nem szabad ollóval vagy késsel nekiállni kibontani a csomagolást. Sőt, bizonyos sikosítók összetevői károsíthatják a kondom anyagát.

Szintén hasznos tipp, ha a gumit nem a zsebben vagy a pénztárcában tároljuk. A guminak az ideális a száraz, hűvös és sötét hely. Továbbá fontos, hogy mindig képben legyünk a szavatossággal is: mivel az anyaga idővel bomlik, ezért veszít a hatékonyságából és rugalmasságából. Az eltarthatósága fajtaspecifikus, de általában 1 és 5 év között van.

Szerencsére az óvszer mára semmit sem vesztett a védelmi képességeiből, ráadásul rengeteg fajtája elérhető; éppen ezért ne féljünk használni!

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)

Bankszámlaszám:

10918001-00000121-74360000

HU27109180010000012174360000