Barion Pixel

Férfi anorgazmia

Férfi anorgazmia

A férfi anorgazmia

Férfi anorgazmia egy férfi tartós képtelensége orgazmusra , még szexuális stimuláció után sem. Az anorgazmia vagy Coughlan-szindróma férfiakat és nőket egyaránt érint.
A férfi anorgazmia aggasztó lehet azok számára, akik ezt tapasztalják, különösen azért, mert gyakran késleltetett magömléssel fordul elő Ilyenkor lehetséges az orgazmus, de nehéz és tovább tart elérni.
Becslések szerint a férfiak körülbelül 8%-ának késik vagy hiányzik az orgazmusa.  Fiatalabb férfiak körében kevésbé gyakori, és az életkorral növekszik.

Ezt az állapotot nem szabad összetéveszteni a merevedési zavarral (az erekció elérésének képtelensége) vagy az alacsony libidóval (a szexuális vágy hiánya). Ezek a feltételek azonban együtt is fennállhatnak.

Dislike
Dislike

A férfi anorgazmiának több oka is van

 • A születéskor jelentkező fiziológiai problémák
 • A műtét mellékhatásai
 • Gyógyszerek
 • Pszichológiai problémák

Az ok azonosítása után kezelési tervet lehet készíteni. Ekkor a férfinak képesnek kell lennie arra, hogy visszanyerje normális és kielégítő szexuális funkcióját.

Ez a cikk elmagyarázza a férfi anorgazmia típusait és okait. Kitér a diagnózisra és a kezelésre, valamint arra is, hogyan lehet megbirkózni ezzel az állapottal.

A férfi orgazmus élettana

A férfi orgazmus összetett folyamat. Ez a harmadik a szexuális válaszciklus négy különálló fázisa közül: vágy (libido), izgalom (izgalom), orgazmus és elhatározás.
A férfi orgazmus a szexuális aktivitás és az izgalom eredménye. Számos hormont, szervet és idegpályát érint.
A tesztoszteron, a herékben termelődő hormon központi szerepet játszik ebben a folyamatban azáltal, hogy fokozza a szexuális vágyat, ami izgalomhoz, erekcióhoz és végső soron orgazmushoz vezet. A pénisz, a végbélnyílás és a perineum izomzatának összehúzódásai is szerepet játszanak. Ez a tér a végbélnyílás és a herezacskó között helyezkedik el. Végül ezek az összehúzódások kihajtják a spermát a testből.
Az orgazmus során az agy jutalomközpontja elárasztja a neurokémiai anyagokat. Ezek a felelősek az orgazmushoz kapcsolódó intenzív érzelmi reakciókért.

Előfordulhat, hogy egy férfi nem tud normális orgazmust elérni, ha fizikai vagy érzelmi problémák befolyásolják a folyamat bármelyik részét.

Típusok

A férfiak az anorgazmia két típusának egyikét tapasztalhatják meg:

 • Elsődleges anorgazmia, amikor egy személy soha nem volt képes orgazmusra
 • Másodlagos vagy szituációs anorgazmia, amikor az orgazmus csak meghatározott körülmények között érhető el, például orális szex vagy maszturbáció során

A férfi anorgazmia lehetséges okai két kategóriába sorolhatók: fiziológiai és pszichológiai

Fiziológiai

 • Olyan állapotok, mint a szklerózis multiplex , a cukorbetegség által okozott neuropátia (idegkárosodás) és a kontrollálatlan magas vérnyomás (magas vérnyomás)
 • Hipogonadizmus (alacsony tesztoszteronszint) és endokrin rendellenességek, amelyek befolyásolják a hormonális egyensúlyt 2
 • A prosztata műtét (prosztatektómia) vagy a prosztatarák kezelésére szolgáló sugárkezelés szövődményei
 • Cauda equina szindróma , egy ritka állapot, amelyben a gerincvelő alján lévő idegrostok irritálódnak
 • A bulbocavernosus veleszületett hiányareflex, amely az anális záróizom működését váltja kiösszehúzódni az ejakuláció során
 • Kábítószerrel való visszaélés (különösen heroinhasználat)
 • Bizonyos gyógyszerek, például antipszichotikumok , opiátok és antidepresszánsok, különösen a szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlók (SSRI-k), mint például a Prozac (fluoxetin) vényköteles mellékhatásai

Az antidepresszánsok szexuális hatásait vizsgáló, körülbelül 2000 férfi bevonásával készült tanulmány megállapította, hogy az orgazmus elérésére való képtelenség hétszer gyakoribb az SSRI-ket szedők körében.

Pszichológiai

 • Általános mentális egészségügyi problémák, például szorongás, stressz, depresszió, kapcsolati nehézségek és ellenségeskedés 2
 • Szexuális teljesítmény szorongás (az anorgazmia leggyakoribb pszichológiai oka), amely bármilyen korú férfit érinthet, és felerősítheti az erekciós diszfunkció
 • Elnyomó vallási neveléshez vagy családi/szülői problémákhoz kötődő negatív attitűdök a szexről
 • Korai szexuális zaklatás és trauma
 • Bizonyos fóbiák, például hafefóbia( az érintéstől való félelem ) és genofóbia (általános félelem a szexuális kapcsolattól)
 • Gyász, beleértve azt is, amelyet egy partner elvesztése okoz

Diagnózis

A férfi anorgazmia kezeléséhez pontosan diagnosztizálni kell. Ha ezzel a problémával küzd, az alapellátó egészségügyi szolgáltató felkeresése elindíthatja a folyamatot.
Egészségügyi szolgáltatója alapos fizikális vizsgálatot végez, és áttekinti az Ön kórtörténetét. Ez magában foglalhatja az Ön által szedett vagy a múltban szedett összes gyógyszer értékelését.

Lehetséges, hogy anorgazmiája körülbelül akkor kezdődött, amikor elkezdett egy új gyógyszert szedni.

Ez a kezdeti értékelés irányítja a következő lépést: vagy több tesztet, vagy egy szakemberhez való beutalót. Ez lehet egy urológus fizikai ok miatt, vagy egy mentális egészségügyi szakember pszichológiai probléma miatt. Mindkettőhöz kaphatna beutalót.

A férfiak anorgazmia okának diagnosztizálására általánosan használt tesztek a következők:

 • Vérvizsgálatok olyan hormonok szintjének mérésére, mint a tesztoszteron, a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) és a prolaktin, a tesztoszteronszintet befolyásoló hormon
 • Bioteziometriaannak mérésére, hogy nincs-e érzékenység a péniszben
 • A pénisz szimpatikus bőrreakciója a pénisz tápláló idegek működésének tesztelésére
 • Szakrális reflexív vizsgálat, egy másik módszer a nemi szerveket ellátó idegek működésének értékelésére

Kezelés

A férfi anorgazmiára nincs mindenki számára megfelelő gyógymód. A konkrét megközelítés az októl és a vizsgálati eredményektől függ.

Ennek ellenére többféle kezelés alkalmazható:

 • A tesztoszteronpótló terápia, mint például a Tlando (tesztoszteron undekanoát) vagy egy dopamin-fokozó gyógyszer, mint például a Dostinex (kabergolin), visszaállíthatja a férfi orgazmus-képességét
 • Terápia és/vagy gyógyszeres kezelés depresszió, szorongás vagy más hangulati rendellenességek kezelésére , amelyek hozzájárulnak a férfi anorgazmiához
 • Pszichoterápia a szexuális teljesítmény szorongásának vagy a múltbeli szexuális és nem szexuális traumák leküzdésére
 • Párkapcsolati tanácsadás, amely segíthet a párkapcsolati problémák megoldásában
 • Szexterápia bizonyos szexuális problémák kezelésére
 • Útmutató a digitális  prosztata masszázshoz , amely segít stimulálni azt, amit egyesek a férfi G-pontnak tartanak

Néha a felírt adag megváltoztatása elegendő a szexuális funkció normál állapotának helyreállításához. Ez egy egyszerű „kúra”, amely emlékeztet arra, hogy miért nem érdemes elhalasztani az orvoshoz való utazást.

Megküzdés

A férfi anorgazmia, mint minden szexuális diszfunkció, nagy hatással lehet a férfi fizikai, pszichológiai és érzelmi életére. Hasonló hatással lehet a partnerére.

A legfontosabb lépés az orvosi diagnózis felkérése. Nem tesz jót, ha hagyod, hogy a félelem vagy a zavar meggátoljon abban, hogy szembenézz a problémával.

Általában van remény. A hatékony kezelés azonban nem lehetséges, ha:

 • Radikális prosztataeltávolításon esett át (sebészeti beavatkozás a prosztatán)
 • Súlyos kismedencei traumát szenvedtek
 • Sclerosis multiplexben szenved

Ebben az esetben a legjobb megoldás az lehet, ha a szexuális élvezet és az intimitás fokozására összpontosítunk orgazmus nélkül. Egy pszichológus vagy szexterapeuta olyan módon segíthet az egészséges szexuális életmód kialakításában, amelyre talán nem is gondolt.

Összegzés

A férfi anorgazmiának két típusa van, és két elsődleges oka van: fiziológiai és pszichológiai. A diagnózis egyszerű, és számos kezelési lehetőség létezik.

Az állapot kezelése nehéz lehet a férfinak és partnerének is. De a proaktív hozzáállás és a mielőbbi orvoshoz fordulás segíthet mindkét embernek abban, hogy magabiztosan folytathassák szexuális tevékenységüket.

Ha szervi okai nincsenek a merevedés elmaradásának, akkor érdemes kipróbálni potencianövelő kapszulánkat ami egy alkalmas vagy pedig a hosszantartó hatású immunerősítőnket.

Boom boom potency enhancer

RECOMMENDED PRODUCTS

OUR BOOM BOOM PRODUCT PACKAGE OFFERS

Boom Boom opinion:

"I never thought that a potency-enhancing capsule could provide such a great sexual experience. I had a lot of doubts when I ordered the BOOM BOOM  product, which has been replaced by a feeling of certainty. Since then, I recommend it to all my friends if they want to sneak a little excitement into their intimate togetherness."

Sándor

Alpha Man immunerősítő

OUR ALPHA MAN PRODUCT PACKAGE OFFERS

ALPHA MAN OPINION :

Finally, a multivitamin specifically designed for us men. And it's really effective. I was skeptical when I ordered it, but it exceeded all my expectations. Becouse of the ALPHA MAN as a result, I feel much more energetic and feel better. 

Tihamér

 

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)

Bankszámlaszám:

10918001-00000121-74360000

HU27109180010000012174360000