Barion Pixel
Keresés

Ellenszer az őszi-téli szezonális depresszió ellen

Magányos dokk a tengeren.

Az ősz közepén járva nyilván te is érzel valami olyasmit, ami a szezonális depresszió névvel illetnek.

Ez egyfajta, adott évszakra jellemző búskomorság, egyfajta kiégés-érzet. Az embereket sajnos leggyakrabban ősszel éri el, amikor újra kezdődik az iskola és nyaralás utáni munka. Mit tehetünk ellene? A pontos oka egyelőre ismeretlen, ugyanakkor a tünetek mindenhol a világon azonosak.

A szezonális depresszió tünetei közé sorolhatjuk a reményvesztettséget, az ingerlékenységet, a tartós rosszhangulatot. Energiaszintünket pihenés után is alacsonynak érezzük. Elhanyagoljuk szociális kapcsolatainkat. Folyton fáradtak vagyunk és aludni vágyunk. Elképzelhető, hogy ami idáig örömforrás volt, az most teljesen semlegessé válik, ami különösen dühítő egy drága hobbi után. Ilyenkor fokozottan kívánjuk a szénhidrátdús ételeket, ami súlygyarapodáshoz vezet. A suliban vagy a munkánkban nem teljesítünk valami jól, elveszítjük a fókuszt, képtelenek vagyunk koncentrálni vagy döntéseket hozni. A kutatási statisztikák szerint a nőket gyakrabban érinti, ugyanakkor a férfiak tünetei erősebben jelentkeznek.

Esernyő esőcsepekkel

Ha mélypontra kerültél, érdemes feltenned magadnak pár kérdést!

Milyen a jelenlegi életmódod? Túledzett vagy? Esetleg mostmár biztos, hogy nem sikerül betartanod a szilveszteri fogadalmad? A sportolás eléggé megterhelő és a test nem képes mindig ugyanolyan teljesítményre. Ha utóbbiról van szó, akkor csak gondolj bele, hogy sohasem késő! A célokból való visszavétel – időszakosan persze – az elég pihenőidő tud lenni, amíg a motivációs tartályod újra megtellik. Szabadulj meg a nyomástól, lassíts és gondolkodj el, hogy miért is csinálod?! Valódi helyett, innkább mentális csaló napot tarts!

Milyen biológiai okok vezetnek ebben az esetben a szezonális depresszió kialakulásához? A szervezet biológiai órája, a cirkadián ritmus egy olyan, nagyjából 24 órás ciklus, mely a szervezet fiziológiai folyamatait (testhőmérséklet, alvás, ébrenlét, hormonváltozás stb.) befolyásolja. Ősszel és télen a napfény hiánya megzavarja ezt a belső ritmust, és könnyen depresszióhoz vezethet.

A magánélet frontján van baj?

Ha párkeresési vagy párkapcsolati probléma van, akkor a legjobb, ha minél előbb megpróbáljuk orvosolni a problémát. Ellenkező esetben nyomasztó trauma képződhet belőle, ami kihathat a többi szociális vagy bármilyen kapcsolatunkra is. Állandóan levertnek, az élet frontján vesztesnek érezhetjük magunkat. A szexuális problémákkal minden esetben érdemes egy szakértőt felkeresni és csak azután beavatni a barátokat. Potencianövelők és vitaminok, valamint egészséges étkezés remek mankó az életünk rendbehozásához!

Melatoninszint, az évszakváltozás felboríthatja a szervezet melatoninszintjét, mely hormon a hangulatunkat és alvási szokásainkat szabályozza. Beszéljen orvosával, amennyiben levertnek, aluszékonynak, fáradtnak érzi magát.

Inkább a saját fejedben raknád rendbe a dolgokat a szezonális depresszió ellenében?

A mentális erősítés nagyon fontos! Ennek a legjobb módja a rendszeres meditáció! Ez igazán hatékony a depresszió ellen, de még a külnféle pszichoszomatikus betegségek is megelőzhetőek általa. A meditáció az az állapot, amikor a figyelem egyetlen fókuszban összpontosul. Bámilyen kényelmes testtartás megteszi, akár fekve, akár ülve. A lényeg, hogy semmi se vonja el a figyelmedet. Természetesen ezen nem a teljes csönd állapotát jelenti; érdemes kísérletezni megnyugtató hangokkal. Ma már rengeteg ingyenes applikáció alkalmas erre. Ezek azok, amik minden meditáció közös pontjain, innen már neked kell kitapasztalni, hogy mi segít?

Kiüríteni az agyad? Koncentrálni valamire? Végigmérni az előtted álló lehetőségeket nyugodtan?

Találd meg a flow-t. A szerotoninszint, az agy hangulatért felelős neurotranszmittének, a szerotoninnak a szintjének csökkenése jelentős szerepet játszik a szezonális depresszió kialakulásában. A napfényes órák csökkenésével a szerotonin szint is csökken, és ez depresszióhoz vezethet.

A legfontosabb, hogy a helyreállító folyamat során elfogadjuk a depressziónkat, szorongásunkat, fájdalmunkat és a megoldásra koncentráljunk! Ettől még tovább tudok menni…

Gratulálok, sikeresen kitöltötted!
E-mailt fogsz kapni hamarosan az eredményről!

 

 

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)

Bankszámlaszám:

10918001-00000121-74360000

HU27109180010000012174360000