Barion Pixel

A cink, mint potencianövelő

Cink mint potencianövelő

Bizonyára hallottál már a cink, mint fémes elemről, amelyet a könnyűipar használ. Kevesen tudják azonban, hogy a szervezetünk számára is hasznos kis mértékben!  Melyek azok a kedvező élettani hatásai, ami miatt elengedhetetlen?

A cink szerepe a szervezetünkben a sejtek határoló hártyájának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Enélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után. Mindezek függetlenek a sejttípustól, vagyis valamennyi sejtre jellemzőek. És ez utóbbi talán a legfontosabb, ami elmondható!

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges úgynevezett aktív centrumok kialakításán, vagy leginkább a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásán keresztül. De a cink ugyanígy részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének helyes beállításában is. Ez a stabilizáló tulajdonsága az, ami további hasznos élettani tulajdonságokat és eredményeket hoz magával. Mint, például az inzulin térszerkezetének megfelelő stabilizálása is cink jelenlétéhez kötött.

Ezáltal a vércukorszint szabályozva lesz, ami áttételesen az anyagcsere-állapot egyensúlyi helyzetének fennmaradására van hatással!

Ami a potencianövelő eredményeket illeti, a hormonok szintézisét is elősegíti, szabályozza. Bár a potenciát és ezáltal a libidót közvetlenül nem növeli, különféle nemi hormonok által, de olyan élettani együttest hoz létre, amelyek a fentieket okozzák. Mik is ezek? A cink direkt módon befolyásolja a spermiumok kialakulását, másrészt semlegesíti az olyan nehézfémek spermiumképződésre kifejtett káros hatását, mint amilyet az ólom és a kadmium okoz. Ez a védelmi szerep nemcsak a spermára van hatással, hanem az egyéb ártalmas fémes hatásokra is. Tehát elmondható, hogy detoxikáló szerepe van!

Emelett a bőrt is ápolja!

Különösen a tinédzserek körében általános probléma a bőrpír, pattanás és akné. Ez megnehezíti a párválasztást és ezáltal általános depresszióhoz, önbizalom csökkenéshez vezethet. Mivel a cink antibakteriális hatással bír, alapvető szerepe van a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében. Ez amiatt történik, mert a fémes elem hámosító hatással is rendelkezik, amely nagy segítség a bőr sérüléseinek gyors kijavításában. Sőt, az ekcéma ellen is hathatós segítséget nyújt! Szintén ide vehetjük a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tüneteinek enyhítését is.

Mennyi az optimális mérték, amit bevihetünk belőle a szervezetünkbe?

Nyilván emberfüggő a pontos mennyiség, ugyanakkor a gyermekek testsúlykilogrammra vonatkoztatott cinkszükséglete magasabb, mint a felnőtteké, mivel a cink relatív nagyobb mennyisége szükséges az intenzív növekedési folyamatok, a nemi érés időszakában. Szakemberek a gyermekek számára napi 3-10 milligrammot, míg a felnőtteknek napi 10 milligrammot írnak elő. A cinkbevitel megengedhető felső hatértéke 40 milligramm naponta, szigorúan csak felnőttek esetében! Túladagolás esetén fémes és keserű szájízet, gyomorfájdalmat – amely hányingerrel, hányással, görcsökkel és véres hasmenéssel párosul – tapasztalhatunk.

a marhahús egészséges
A marhahús fogyasztása a cinkbevitel szempontjából egészséges!

 

Ellenkező esetben, vagyis cinkhiány esetén, a gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható. Emellett csökkenti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, ami miatt gyakoribbá válnak a vírusos megbetegedések. A bőr szárazzá és repedezetté válik, ekcéma alakulhat ki. A haj és a köröm egészségtelen megjelenésű, fehér foltos lesz. A hormonrendszer egyensúlya felborul és zavar támad a nemi funkciók terén is. Tehát a nemi fejlődés, illetve annak elmaradása témánk szempontjából a legfontosabb!

Miben található cink?

A cink megtalálható táplálékkiegészítőkben, amelyek szedése esetén fokozottan ügyelni kell a mértékre. Szerencsére azonban számos ételben is találhatunk belőle! A cink bőségesen megtalálható az olyan fehérjében gazdag ételekben, mint a hüvelyesek, a tojás, a tej, a húsfélék és mindenféle tengeri herkentyűk, halak. Egészen konkrétan ide sorolhatjuk a borjúmájat, a shiitake gombát, a spenótot és a szarvashúst. De hasonlóan jó a spárga, a mángold, a kagyló, a bárányhús, a marhahús, a juharszirup, a rák, a zöldborsó, a joghurt, a zab, a tökmag, a szezámmag, a pulykahús és a tönköly is. Ezek fogyasztása kiegyensúlyozott cinkfelszívódást eredményez. Ám fontos, hogy ezzel egyidejűleg magas rosttartalmú ételeket ne fogyasszunk, illetve tetraciklint tartalmazó antibiotikumot ne szedjünk, ugyanis ezek szedése rontja a felszívódás mértékét, illetve sebességét!

 

RECOMMENDED PRODUCTS

OUR BOOM BOOM PRODUCT PACKAGE OFFERS

Boom Boom opinion:

"I never thought that a potency-enhancing capsule could provide such a great sexual experience. I had a lot of doubts when I ordered the BOOM BOOM  product, which has been replaced by a feeling of certainty. Since then, I recommend it to all my friends if they want to sneak a little excitement into their intimate togetherness."

Sándor

OUR ALPHA MAN PRODUCT PACKAGE OFFERS

ALPHA MAN OPINION :

Finally, a multivitamin specifically designed for us men. And it's really effective. I was skeptical when I ordered it, but it exceeded all my expectations. Becouse of the ALPHA MAN as a result, I feel much more energetic and feel better. 

Tihamér

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)

Bankszámlaszám:

10918001-00000121-74360000

HU27109180010000012174360000