Barion Pixel

Az alacsony tesztoszteron szint oka és kezelése

Mi az a tesztoszteron?

 

A tesztoszteron egy hormon, amelyet a herék (fiúknál) és a petefészkek (lányoknál) termelnek. Ez a férfiakkal kapcsolatos elsődleges nemi hormon.
A tesztoszteron serkenti a férfiakkal kapcsolatos nemi jellemzők kialakulását (mint például a testszőrzet és az izomnövekedés), és nélkülözhetetlen a spermatermelésben.

Az alacsony tesztoszteronszint a szexuális vágy elvesztését, csont- és izomtömeg csökkenését, hangulati zavarokat, valamint az erekciós zavar tüneteit súlyosbíthatja.

Mi az alacsony tesztoszteronszint?

 

Egyes férfiak tesztoszteronszintje alacsony. Ezt hipogonadizmusnak nevezik, tesztoszteronhiány-szindróma, alacsony tesztoszteronszint.

A meghatározása szerint a hipogonadizmus a teljes tesztoszteronszint kevesebb, mint 300 nano gramm deciliterenként (ng/dl). A diagnózist csak két tesztoszteron laborvizsgálat elvégzése után állítják fel, és a betegnek tünetei vannak.

A nők tesztoszteronszintje is alacsony lehet, különösen az életkor előrehaladtával. Azonban nincsenek meggyőző iránymutatások arra vonatkozóan, hogy mit tekintsünk „alacsony” tesztoszteronszintnek a nőknél.

 

Öregedés és tesztoszteron

 

A tesztoszteron szintje természetesen csökken az életkorral. Férfiaknál ennek a hormonnak a termelése 30 éves kor után csökkenni kezd, és életük során tovább csökken (évente kb. 1%-kal).
Az alacsony tesztoszteronszint a 45 éves és idősebb férfiak csaknem 40%-át érinti. Míg az alacsony tesztoszteronszint gyakrabban fordul elő idősebb férfiaknál, de a fiatalabb férfiaknál is előfordulhat.

 

Az alacsony tesztoszteron okai

 

Elhízás

Az elhízás még nagyobb hatással lehet a tesztoszteronszintre, mint az életkor. Kutatások kimutatták, hogy a testtömeg növekedése közvetlenül összefügg a tesztoszteronszint csökkenésével.

Veleszületett vagy kromoszómális betegség

Ide tartoznak az olyan genetikai állapotok, mint a Klinefelter-szindróma (XXY) vagy  a Kallmann-szindróma.

Alultápláltság

A rendellenesen alacsony BMI-szint, az alultápláltság és a túlzott testmozgás alacsony tesztoszteronszinthez vezethet.

Hipofízis rendellenességek

Ide tartoznak az agyalapi mirigy működésével kapcsolatos problémák. Ez lehet agyalapi mirigy daganat vagy agydaganat eredménye.

Le nem ereszkedett herék

Ez általában korai gyermekkorban megszűnik. Ha azonban nem, akkor javítani kell. Ellenkező esetben hormonális problémákat okozhat az élet későbbi szakaszában.

Rendellenesen magas vasszint

Ezt hemokromatózisnak is nevezik.

Heresérülés

Ha csak egy here sérült, a tesztoszterontermelés normális lehet.

Rákkezelés

A kemoterápia és a sugárterápia átmenetileg alacsony tesztoszteronszintet okozhat.

HIV/AIDS

A vírus befolyásolhatja a herék, az agyalapi mirigy és a hipotalamusz működését. Ez viszont alacsony tesztoszteronszinthez vezethet.

Súlyos betegség vagy műtét

Ez általában némi felépülési idő után megfordul.

Orvosi vagy rekreációs kábítószer-használat

Például a marihuána alacsonyabb tesztoszteronszintet okozhat.

Rendkívül magas stresszszint

A stresszhormon kortizol magas szintjét alacsonyabb tesztoszteronszinttel társították.

Szexuális úton terjedő fertőzések vagy a szervezet egyéb fertőzései

Az orvosi stresszorok befolyásolhatják a tesztoszteron szintet. A legtöbb esetben a tesztoszteron szint a betegség után néhány hét vagy hónap után visszatérhet a normál tartományba.

 

Mik az alacsony tesztoszteron szint tünetei?

 

Számos tünet jelentkezhet, ha a tesztoszterontermelés drasztikusan a normál alá esik. Az alacsony tesztoszteron jelei gyakran felismerhetetlenek. Néhány tünet, amely alacsony tesztoszteronszintre utalhat, a következők lehetnek:

 

Alacsony szexuális vágy

A tesztoszteron kulcsszerepet játszik a férfiak libidójában (szexuális vágyban). Az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkezőknél drasztikusabban csökkenhet a szex iránti vágy.

Erekciós nehézség

Az erekciós problémák általában inkább az erekkel és idegekkel kapcsolatos problémák melléktermékei. A tesztoszteronhiány önmagában általában nem okozza az elsődleges merevedési zavart. Azonban az alacsony tesztoszteron szint és az, hogy ez milyen hatással van a szexuális vágyra, hatással lehet az erekció elérésére vagy fenntartására.

Alacsony sperma mennyiség

A tesztoszteron szerepet játszik a spermatermelésben. Az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező emberek az ejakuláció során a sperma mennyiségének csökkenését észlelhetik.

Testszőr és hajhullás

Bár a kopaszodásnak genetikai összetevője van, az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak test- és arcszőrzete is kihullhat.

Fáradtság

Az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező hímek gyakran rendkívüli fáradtságról és energiaszint-csökkenésről számolnak be.

Az izomtömeg elvesztése

Az alacsony tesztoszteronnal rendelkező férfiak izomtömeg-csökkenést észlelhetnek. Tanulmányok kimutatták, hogy a tesztoszteron befolyásolja az izomtömeget, de nem feltétlenül az erőt vagy a funkciót.

Megnövekedett testzsír

Az alacsony tesztoszteronnal rendelkező férfiaknál néha elhízás alakul ki. Ez a hatás feltehetően a tesztoszteron és az ösztrogén egyensúlyának felborulása miatt következik be.

Csökkent csonttömeg

A tesztoszteron segíti a csontok képződését és erősítését. Tehát az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak, különösen az idősebbek, kisebb csonttérfogattal rendelkeznek, és érzékenyebbek a csonttörésekre.

Hangulatváltozások

Az alacsony tesztoszteron érték fizikai hatásai mellett a kutatások azt mutatják, hogy az alacsony tesztoszteron szintű férfiak nagyobb valószínűséggel szembesülnek depresszióval, ingerlékenységgel vagy fókuszhiánnyal.

Memóriazavar

Mind a tesztoszteronszint, mind a kognitív funkciók – például a memória – csökkennek az életkorral. Ennek eredményeként az orvosok azt feltételezik, hogy az alacsonyabb tesztoszteronszint hozzájárulhat a memória zavarához.

Alacsony vérkép

Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező felnőttek hemoglobinszintje is alacsonyabb volt, és fokozott a vérszegénység kialakulásának vagy kialakulásának kockázata. A kutatók azt mutatták ki, hogy az alacsony tesztoszteron érzékenyebbé teheti a vérszegénységet.

 

Alacsony tesztoszteron nőknél

 

A tesztoszteront gyakran „férfi” hormonnak tekintik. Azonban a nők szervezetében is van tesztoszteron. A kutatások azt mutatják, hogy a nők normális tesztoszteronszintje létfontosságú a libidó fenntartásához, a kognitív funkciókhoz, a sovány izomzat helyreállításához és növekedéséhez, valamint a csontok erejéhez. Szerepet játszhat bizonyos endokrin rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében is.

Lehetséges, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nők tesztoszteronszintje is természetesen csökken az életkorral, és olyan tünetekhez vezethet, mint az alacsony energiaszint és az izomnövekedés csökkenése. Jelenleg azonban az alacsony tesztoszteron nőkre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatos kutatások korlátozottak, és nincsenek meggyőző iránymutatások arra vonatkozóan, hogy mit kell tekinteni „alacsony” tesztoszteronszintnek a nőknél.

 

Mikor forduljunk orvosi segítséghez?

 

Ha olyan tünetei vannak, mint a csökkent nemi vágy vagy erekciós problémák, keresse fel orvosát. Vérvizsgálatot végezhetnek annak megállapítására, hogy alacsony a tesztoszteronszintje. Az alacsony tesztoszteron  a szív- és érrendszeri betegségek ismert kockázati tényezője, ezért fontos, hogy kivizsgálásra kerüljön, ne csak a tünetek enyhítésére, hanem a szív védelmére is.

 

Kétféle tesztoszteron található a vérében:

  • A szabad tesztoszteron olyan tesztoszteron, amely kémiailag nem kötődik semmihez.
  • A kötött tesztoszteron teszi ki a teljes tesztoszteronszint nagy részét. A vérben lévő tesztoszteron körülbelül 98%-a két fehérje valamelyikéhez kötődik: az albuminhoz vagy a nemi hormonokat kötő globulinhoz.

 

Alacsony tesztoszteron tüneteinek kezelése

 

Ha alacsony tesztoszteronszintje egy mögöttes egészségügyi állapot vagy életmódbeli tényező eredménye, akkor a kezelési tervének legalább egy része az eredeti állapot kezelésére irányul.
Ezekben az esetekben lehetséges, hogy a tesztoszteronszint a kezelés vagy életmódváltás után visszatér a normál szintre. Ez sajnos nem mindig választható. Ezekben az esetekben az egészségügyi szolgáltató javasolhat olyan kezelést, mint a tesztoszteronpótló terápia.

 

Tesztoszteron helyettesítő terápia

 

A tesztoszteronpótló terápia javíthatja az alacsony szexuális vágyat, a vérszegénységet, a csontsűrűséget, a sovány testtömeget és/vagy a depressziós tüneteket.

Módszerek

  • Rövid hatású intramuszkuláris injekciók (izomba) : Ez magában foglalhatja az öninjekciókat hetente kétszer alacsony dózisban, vagy öninjekciókat minden 1 vagy 2 hetente magasabb dózis esetén.
  • Hosszan tartó intramuszkuláris injekciók : Ezeket az injekciókat az Ön egészségügyi szolgáltatója adják be, és hatásuk legfeljebb 10 hétig tart.
  • Tesztoszteron gélek : Ezeket minden nap önmagukban alkalmazzák a vállak, a bicepsz vagy a combok körüli bőrre. Az alkalmazott adag fokozatosan növelhető a magasabb szint elérése érdekében.
  • Tesztoszteron pellet : Ezeket az egészségügyi szolgáltató két-három havonta beülteti a fenék zsírjába.
  • Tesztoszteron tapaszok : A páciens naponta egy kötésszerű tapaszt helyez el. Ezek azonban kiestek a bőrirritáció és a hatékonyabb alternatívák miatt.
  • Orális tesztoszteron : Ezt a tablettát naponta kétszer kell bevenni a tesztoszteron szint növelésére.
  • Orr tesztoszteron gél : Naponta kis mennyiségű viszkózus gélt helyez az orrába.
  • Off-label orális gyógyszerek . Ezeket azoknak a férfiaknak fenntartják, akik megpróbálják megőrizni a termékenységet és a spermiumok számát, de szükségük van a tesztoszteron szint biztonságos növelésére.

 

Kockázatok: Ki ne szedje a tesztoszteront?

 

A tesztoszteronpótló terápia a prosztata növekedését okozhatja. Ezért, ha valaki korai prosztatarákban szenved, aggodalomra ad okot, hogy a tesztoszteron serkentheti a rák növekedését. A prosztatarákban szenvedőknek nem ajánlott tesztoszteronpótló kezelést alkalmazni. Fontos, hogy minden férfi, aki tesztoszteronpótló terápiát fontolgat, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával, és vegyen részt prosztataszűrésen a terápia megkezdése előtt.

 

Összegzés

 

Az alacsony tesztoszteron a férfiak öregedési folyamatának gyakori mellékhatása. Az alacsony tesztoszteronszint legtöbb esete kezelhető, és a tünetek tudatában az ember korai diagnózist és kezelést kaphat.

A tesztoszteron elengedhetetlen hormon a szexuális életünkben. Ha már fogytán van, akkor sem kell bepánikolni, hisz vannak hatásos mellékhatás mentes potencianövelő szerek, amik beindítják majd a gépezetet.

 

Webshopunk választéka

RECOMMENDED PRODUCTS

OUR BOOM BOOM PRODUCT PACKAGE OFFERS

Boom Boom opinion:

"I never thought that a potency-enhancing capsule could provide such a great sexual experience. I had a lot of doubts when I ordered the BOOM BOOM  product, which has been replaced by a feeling of certainty. Since then, I recommend it to all my friends if they want to sneak a little excitement into their intimate togetherness."

Sándor

OUR GENTLEMANUS PRODUCT PACKAGE OFFERS

Opinion about the Gentlemanus:

My wife and I wanted to refresh our sex life, so I ordered the GENTLEMANUS potency enhancer. The effect was almost unbelievable. We had a great experience. Thanks 

Tibor

OUR ALPHA MAN PRODUCT PACKAGE OFFERS

ALPHA MAN OPINION :

Finally, a multivitamin specifically designed for us men. And it's really effective. I was skeptical when I ordered it, but it exceeded all my expectations. Becouse of the ALPHA MAN as a result, I feel much more energetic and feel better. 

Tihamér

OUR LONG LOVE PRODUCT PACKAGE OFFERS

Long love opinion:

I have always had a problem with premature ejaculation in my life. I was looking for a natural product to treat my problem, then I found the LONG LOVE
When using it, my lovemaking finally became longer. My partner is also much more satisfied with me. Thank you for this miracle product.

Péter

OUR BEST-SELLING PRODUCTS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

What's your potency level?
Find out if you need this potency enhancer or immune booster!

Complete your lightning quiz now and we will notify you of the result by e-mail!

Add your comment

Download Kama Sutra for free:
Love techniques for lovers

Kámaszutra e-book pdf termék

Send it by e-mail:

MARKET LEADER
POTENCY ENHANCING PILLS

BOOM-BOOM 

USEFUL QUICK LINKS:

POTENCY ENHANCERS AND OTHER PRODUCTS:

(Telephone order, information request)
during working hours : Mon – Thu: 8:30 – 16:00,
Fri: 9:00 - 16:00)

Bankszámlaszám:

10918001-00000121-74360000

HU27109180010000012174360000